Apa distilata pentru vasul neti

          După cum bine știm, apa este lichidul vital pentru existența noastră și a vieții de pe întreaga planetă. În ultimul timp, a devenit destul de greu să găsim apă care să ne satisfacă nevoile și să nu ne pună în pericol sănătatea, din cauza cantității mari de nitrați existenți în compoziția ei. O principală cauză care a dus la infestarea apei potabile, este agricultura practicată intensiv cu pesticide, fungicide și ierbicide. Toate aceste substanțe ajung în pământ și se strecoară în final în pânza freatică, astfel că apa de care avem atât de multă nevoie, ajunge să fie nesănătoasă.

         Există diferite tipuri de apă, fiecare având scopul ei de utilizare. Cel mai frecvent întâlnită, este apa potabilă, adică cea destinată pentru băut. Este sigură pentru consumul uman și în mod normal, nu conține alte ingrediente decât cele sigure , cum ar fi fluorura. Un alt tip de apă, tot mai des folosit, este apa distilată, un fel de apă purificată. Aceasta, a trecut printr-un proces de filtrare pentru a fi eliminate mineralele și potențialii contaminanți. De cele mai multe ori, apa distilată este folosită pentru aparatele electrocasnice și nu este recomandată pentru consumul uman, tocmai pentru faptul că îi lipsesc mineralele.

apadistilata1

       Un lucru important de știut în legătură cu apa distilată, este faptul că este folosită foarte mult în industria farmaceutică și în domeniul medical, pentru că este un puternic dizolvant și neutră din punct de vedere chimic, adică nu interacționează cu alte substanțe. Cum putem folosi apa distilată  și unde? O putem folosi în igiena noastră zilnică și nu numai. Dacă sunteți una dintre persoanele care suferă din cauza sinuzitelor, a migrenelor sau pur și simplu, vreți să adoptați un stil de viață mai sănătos, puteți alege să folosiți un neti pot, un vas conceput special pentru a ajuta la irigarea nazală cu soluție salină.

       Pentru a-l folosi, aveți nevoie de apă distilată  și sare cât mai puțin procesată. Potriviți cantitățile în așa fel încât sarea din soluția rezultată să nu depășească salinitatea sângelui. Apoi, tot ce vă rămâne de făcut, este să folosiți un neti pot. Pentru a vedea cum anume se folosește, cum funcționează și care-i sunt beneficiile, vă invit să „răsfoiți” rubrica „Despre Neti Pot” . Veți descoperi acolo cum un vas cu o formă ciudată, puțină sare și puțina apă distilată  vă poate ajuta să scăpați de problemele de sănătate ale sistemului respirator sau pur și simplu, poate contribui la rutina zilnică de igienă.

         Așa cum spuneam, apa distilată are un avantaj suprem, și anume, faptul că nu conține metale grele, pesticide sau clor dar cu toate acestea, nu ar trebui confundată cu apa potabilă, pentru că în procesul de distilare, s-au pierdut și mineralele atât de benefice pentru corpul uman. În concluzie, puteți folosi apa distilată în diferite activități casnice, la prepararea soluției pentru neti pot dar când e vorba de băut, alegeți un produs îmbuteliat sau  apa alcalinizată, dar despre acest aspect, vom vorbi într-un alt articol.