Apa microbiologic pură – o alternativă sănătoasă

       De vreo câțiva ani, marile companii de îmbuteliere a apei, apar în media cu reclame care promovează apa fără nitrați sau cu o cantitate foarte redusă a acestora. Dar ce sunt nitrații și de când sunt atât de mediatizați? Nitrații sunt compuși chimici care își fac apariția odată cu mineralizarea substanțelor organice azotoase provenite de la animale și plante. Pentru plante, nitrații sunt buni, dar în doze naturale, atunci când intervine omului și adaugă îngrășăminte, rămâne un surplus care se scurge în pânza freatică, ajungând în lacuri și râuri, deci și în apa noastră potabilă.

apapura1

            Atunci când nitrații ajung în organismul uman, apar numeroase efecte negative, de la probleme cu flora intestinală și până la probleme grave, precum apariția cancerului. Acesta este și motivul pentru care  este recomandat ca hrana bebelușilor să fie preparată cu apă plată îmbuteliată. Un alt lucru care trebuie avut în vedere, este faptul că nitrații nu dispar prin fierbere, din contra, le crește concentrația iar apa devine mai toxică. Nici apa îmbuteliată nu trebuie fiartă, deoarece ea este deja apă microbiologic pură iar prin fierbere se strică echilibrul de minerale a acesteia. De asemenea, este foarte important știm că apa microbiologic pură trebuie ferită și de îngheț, pentru că în timpul acestui proces, mineralele se pierd și calciul se precipită. Alt lucru important de care trebuie să ținem cont atunci când vorbim despre apa microbiologic pură , este faptul că nu trebuie ținută în soare deoarece își pierde din propietăți și poate dezvolta floră microbiologică.

            Apa microbiologic pură poate fi folosită și în scop cosmetic și igienic. De exemplu, știați că este mai bine să vă spalați pe față cu apă îmbuteliată, ser fiziologic sau orice altceva dar nu apă de la robinet? Faceți acest test timp de două săptămâni și lasați tenul să se usuce singur, fără să-l ștergeți cu prosop (acesta nu face decât să plimbe microbii dintr-un loc în altul al feței). Veți observa cum problemele cu acneea se rezolvă ușor dar sigur. Mai puteți folosi apa microbiologic pură  și pentru irigarea nazală cu soluție salină. Aveți nevoie de apă, sare și un neti pot, un vas originar din India, special construit pentru a efectua irigări nazale. Puteți face această procedură dacă suferiți de sinuzită, migrene și orice altă problemă a căilor respiratorii. Nu este o procedură greu de efectuat, o puteți face în confortul propriei case, și o să vă vină și mai ușor după ce veți citi articolele din cadrul meniului Despre Neti Pot”. Veți învața de acolo care sunt beneficiile utilizării unui neti pot, cum se folosește și mai ales, când.

            Revenind la apa microbiologic pură , mai trebuie să adaug faptul că nu orice apa îmbuteliată este neapărat microbiologic pură. Atunci când vă aflați în magazin, verificați cu atenție eticheta sticlei si alegeți produsul cu numărul cel mai mic de nitrați și sulfați sau dacă găsiți, cu 0 astfel de compuși.