Serul fiziologic – alegerea optima pentru neti pot

    Cu toții am auzit de ser fiziologic, este acea substanță care  se folosește în administrarea  injecțiilor medicamentoase, pentru faptul că este una dintre soluțiile pe care organismul le suportă cel mai bine. Despre serul fiziologic mai putem spune că este alcătuit din clorură de sodiu și apă distilată și are numeroase întrebuințări. Pe lângă utilizările medicale, serul mai poate fi folosit și în igiena noastră zilnică, ne putem curăța ochii și nasul cu el. Este recomandat, ca ocazional, să punem ser fiziologic pe o bucată de tifon și să ne ștergem ochii. Tot despre această substanță mai trebuie să știți că este folosită și în cazul implanturilor mamare, având ca avantaj major faptul că dacă un implant se sparge, serul este absorbit de către organism și eliminat prin urină, ceea ce nu duce la complicații severe.

serfiziologic1

      Serul fiziologic este folosit și în igiena nazală, fie că e folosit simplu sau în prepararea soluției saline pentru neti pot. Acesta din urmă este un vas cu o formă specială, originar din India și este folosit în irigarea nazală cu soluție salină. De-a lungul timpului, au fost prezentate numeroase beneficii ale acestei proceduri și astăzi încă îi ajută pe cei care suferă de sinuzite sau migrene, să-și trateze afecțiunile. Folosirea unui neti pot este destul de simplă, ai nevoie de ser fiziologic (îl poți înlocui și cu apă distilată sau apă microbiologic pură) , sare cât mai puțin procesată și desigur, de neti pot. Prepari soluția salină, astfel încât salinitatea să nu o depășească pe cea a sângelui. Pentru mai multe informații, poți accesa rubrica „Despre Neti Pot”, vei găsi acolo informații despre cum să-l folosești, când să-l folosești și care-i sunt beneficiile.

      Acum că am aflat întrebuințările serului fiziologic, nu ne rămâne decât să stabilim când și în ce condiții îl vom folosi, fie că vorbim de îngrijirea unui bebeluș, de prepararea unui medicament sau pur și simplu, de igiena persoanală. Este ieftin și la îndemână oricui și are mai multe beneficii decât ne imaginăm. Spre exemplu, dacă faceți parte din milioanele de persoane care se confruntă cu problemele create de acnee, încercați să evitați spălatul pe față cu apă de la robinet, măcăr ca un test de două – trei săptămâni. Când vă treziți dimineața, puneți pe o bucată de tifon ser fiziologic și tapetați ușor pe ten, și evitați pe cât posibil să vă ștergeți pe față cu prosop. E mai sănătos să lasați fața să se usuce natural pentru că atunci când folosiți prosopul, nu faceți altceva decât să împrăștiați infecția dintr-un loc în altul al feței.

      Ca și concluzie, putem spune că serul fiziologic ar trebui să devină un element nelipsit în casele noastre, fie că alegem să îl folosim în scopuri medicale, cosmetice sau în igiena de zi cu zi. Dacă alegeți să folosiți un neti pot și ser fiziologic la prepararea soluției, asigurați-vă doar că respectați toate informațiile găsite în articolele din meniul „Despre Neti Pot” iar mai apoi, spuneți și altora dacă acest procedeu v-a fost de ajutor.