Ai nevoie de Neti Pot?

      Cum știi dacă ai nevoie de un neti pot? Care sunt simpotomele care ar trebui să îți dea de gândit în legătuă cu sănătatea sistemului tău respirator?  În primul rând, dacă obișnuiești să respiri doar pe gură, fie că o faci din cauza nasului permanent înfundat fie din alte motive, e clar, ai nevoie de neti pot. Un alt lucru care ar trebui luat în considerare, este poluarea, deoarece nasul nostru nu a fost conceput să filtreze un număr atât de mare de particule  și chimicale, motiv pentru care este recomandat să folosim neti potul măcar o dată pe săptămână, pentru a ne curăța sistemul de filtrare astfel ca acesta să devină mai eficient.

     Ai nevoie de neti pot, și atunci când stresul cotidian a pus stăpânire pe tine. Nu reușești să te organizezi, să te odihnești, să te mai ocupi de activitățile ce odinioară îți aduceau fericirea iar jobul îți dă mari bătăi de cap? Ce poți face? Ei bine, încă din vremuri îndepărtate, yoghinii erau de părere că o respirație curată și sănătoasă, era cheia pentru o gândire limpede, deci pentru început ai grijă ca nasul tău să fie desfundat pentru ca respirația ta să  funcționeaze la cote normale. Tot legat de folosirea unui neti pot,  sunt studii care arată că în timp, duce la estomparea cearcănelor și dispariția cercurilor negre de sub ochi.

         Ai nevoie de neti pot  iarna sau când răcelile și gripa, dau bătăi de cap populației.  Nimeni nu își dorește pe lângă o răceală și un nas înfundat, deoarece, acesta din urmă vine la pachet cu dureri de cap și multe ore de nesomn. Este posibil ca în timpul unei răceli serioase, procedura jala neti să nu funcționeze de la prima încercare, motiv pentru care vă recomandăm să repetați irigarea imediat ce vă asigurați că în urma primei utilizări, nasul este curățat și uscat perfect. Puteți citi mai multe despre beneficiile și modul în care funcționează un neti pot , în meniul „Despre Neti Pot”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *