Beneficii

beneficii1

   Beneficiile neti pot sunt pe cât de multe pe atât de evidente. Unul dintre cele mai importante este faptul că îndepărtează din nas tot mucusul  plin de impurități și duce la o stare de ușurare imediată. Totodată, este important să menționăm că ajută la drenarea sinusurilor și astfel, sunt reprogramate mecanismele naturale de apărare a corpului. Persoanele care au folosit neti pot au spus că au scăpat de probleme serioase precum sinuzitele, alergiile sau inflamațiile amigdalelor și  polipilor. Totodată, dacă aveți problemele cu astmul sau bronșitele, vasul neti va ameliora și în timp, chiar rezolva problema.

   Un beneficiu mai puțin menționat este efectul liniștitor și răcoritor pe care îl are asupra creierului, prin reducerea căldurii excesive, fapt care conduce la eliminarea migrenelor și durerilor de cap. Cei care practică yoga, sunt de părere că neti pot  este recomandat și celor care suferă de isterie, epilepsie, depresie, tulburări psiho-emoționale și diferite tensiuni mentale. Tot despre neti pot vă mai pot spune că este de mare ajutor și persoanelor care au probleme cu ochii. Dat fiind faptul că acesta ajută la curățarea canalelor lacrimare, ochii devin în timp mai strălucitori iar vederea este îmbunătățită.

   Nici diversele probleme ale urechii nu sunt neglijate de către neti pot , cum ar fi infecțiile urechii mijlocii, țiuiturile în urechi sau urechile înfundate. Dacă folosiți neti frecvent, veți constata și o îmbunătațire considerabilă a sensibilității nervilor olfactivi, fapt ce va duce la refacerea simțului mirosului, de pe urma caruia, va beneficia și simțul gustului. Așa cum spuneam, neti pot armonizează comportomanentul emoțional, datorită efectelor pe care le are asupra glandei pituitare.

   Dacă sunteți o persoană care practică în mod frecvent Yoga, folosirea vasului neti, vă poate ajuta să atingeți niște stări deosebite în meditație, ajutând la stimularea unei bune puteri de concentrare și vizualizare. Neti pot este eficient și în rândul celor care doresc să se lase de fumat pentru că reduce tendința de a respira pe gură.

   Beneficiile neti pot nu sunt recunoscute doar de persoanele care l-au încercat ci și de instituții respectate precum Departamentul pentru Medicina Familiei din cadrul Universității din Wisconsin, care a realizat un studiu pentru a testa eficacitatea irigațiilor nazale. Grupul ales pentru test a fost alcătuit din persoane cu diferite probleme ORL și sinuzite frecvente. Fiecare subiect participant la test, a realizat procedura neti timp de șase luni, zilnic. La final, cercetătorii au comparat grupul de test cu un alt grup care nu testaseră neti pot  și au constat că irigările nazale au dus la scăderea problemelor sinusurilor și a simptomelor asociate acestora, fără a folosi medicamente si spray-uri nazale.

   Un studiu interesant au efectuat și cei de la Școala de Medicină a Universității din San Diego, California. De data aceasta, la studiu au participat 211 persoane cu grave probleme respiratorii iar ca și comparație, au fost folosite 20 de persoane sănătoase.  Ambele grupuri au folosit neti pot timp de șase săptămâni iar la final s-a constat că în grupul celor bolnavi au fost ameliorate 23 din 30 de simptome iar la cel sănătos, s-a constatat o îmbunătățire generală a stării de sănătate.

   Ca și concluzie, nu are importanță dacă sinuzita îți dă bătăi de cap sau pur și simplu ești doar un om sănătos care dorește să își trăiască viața într-un mod plăcut, neti pot te poate ajuta în ambele cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *