Cum functionează ?

   Cum funcționează un neti pot? Foarte simplu. Aveți nevoie de apă fiartă sau filtrată (apa trebuie să fie călduță) în care adăugați  sare până obțineți o salinitate de 1%,  echivalentul cantității de sare din sânge. De asemenea, este foarte important ca sarea să nu fie iodată și procesată. Apoi, vă aplecați astel încât bărbia și fruntea să fie la aproximativ același nivel față de sol, și introduceți gura de scurgere a neti potului  într-o nară, înclinați ușor capul în așa fel încât apa să înceapă să curgă. Veți simți cum apa din neti pot  va curge prin sinus către cealaltă nară și apoi se va scurge prin ea. În tot acest timp, respirați pe gură. Înainte de a schimba nările, suflați-vă ușor nasul, pentru ca eventualele resturi de apă să fie eliminate. Dacă după ce ați folosit neti pot încă vă simțiți canalul nazal blocat de mucus, reluați procesul până când nasul este curat.

cumfunctioneaza

  O altă etapă importantă atunci când folosim vasul neti, este uscarea nasului după procedeu. Nu trebuie să neglijați această parte, mai ales dacă aveți presiunea sângelui mai ridicată. Pentru a realiza corect această etapă, trebuie să vă aplecați ușor în față astfel încât nasul să fie îndreptat către podea. Presați ușor cu degetele pe nas și apoi inspirați de câteva ori pe gură și expirați pe nas. Apoi, vă ridicați și expirați rapid de 10 ori pe ambele nări în același timp, apoi de 10 ori pe câte una și la final pe amândouă. De ce este important să ne uscăm perfect nasul după ce folosim neti pot? Pentru că există riscul ca apa rămasă să dea simptome de răceală și chiar infecții ale sinusurilor sau  trompei lui Eustachio.

  Este foarte important să țineți cont de câteva aspecte atunci când folosiți neti pot. De exemplu, trebuie să aveți grijă ca apa să fie întotdeauna călduță și nu fierbinte sau rece. Dacă apa folosită pentru neti este prea rece, există riscul ca sinusurile să se contracte, ceea ce ar conduce la un disconfort pe termen lung. Totodată, trebuie să aveți grijă ca apa din neti pot să nu fie prea sărată deoarece există riscul ca aceasta să provoace iritații la nivelul mucoasei nazale. Foarte important de reținut este și faptul că nu este recomandat să ieșim iarna afară, imediat după ce am folosit neti potul. Unele persoane, atunci când folosesc vasul neti pentru prima data, pot simți un ușor disconfort la nivelul sinusurilor, atât în timpul procedurii cât și la scurt timp după. Nu trebuie să vă îngrijorați dacă vă aflați printre aceștia, deoarece aceste simptome sunt perfect normale iar cu timpul, nasul se va obișnui cu procedura.

beneficii2

  Despre neti pot vă putem spune că aduce doar beneficii atunci când este folosit corect și este alegerea potrivită pentru persoanele care au decis să adopte un stil de viață cât mai natural. Este soluția potrivită pentru cei care au probleme frecvente cu sinuzitele, cu astmul și cu alergiile, fie ele de sezon sau permanente. Un neti pot poate fi soluția pentru probleme la care medicina zilelor noastre,  nu a găsit încă rezolvare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *