Carti, materiale video si teorii despre Neti Pot

Ce sunt vasele neti și când le putem folosi?

    Vasele neti, cunoscute sub numele de neti pot, sunt instrumente de igienă personală, folosite pentru irigarea cu soluție salină a căilor nazale. Această practică străveche, cu origini în India antică, poartă numele de Jala Neti. Fiecare vas, poate varia ușor în design și poate fi fabricat din ceramică, plastic sau oțel inoxidabil, cel mai igienic fiind cel de ceramică. De-a lungul timpului, s-au făcut numeroase cercetări și s-au scris multe cărți cu privire la tot ce este legat de neti pot. Voi încerca să vă recomand câteva dintre cele mai relevante cărți despre neti pot, pentru a înțelege mai bine care este istoria lui, cum l-au primit oamenii în viețile lor și care sunt credințele care se leagă de acest vas.

1. Neti: Healing Secrets of Yoga and Ayurvedaneti

   Cartea, este scrisă de David Frawley, un respectat profesor și autor american, care a scris peste 30 de cărți despre Yoga, Ayurveda, Hinduism și Astrologie vedică. Tot el este și fondatorul și directorul Institutului American de Studii Vedice, New Mexico.

   În cartea Neti: Secretul vindecător din Yoga și Ayurveda, autorul vorbește despre popularitatea acestei metode de igienă personală și modul în care ea contribuie la starea noastră de sănătate. Autorul scoate în evidență faptul că respirație bună, ne dă mai multă energie și ne ajută să avem o viață mai bună. Tot despre carte vă mai mai spun că este împărțită în două părți, Cum folosim neti pot  și Aprofundări despre utilizarea neti pot. În prima parte, veți afla mai multe despre neti pot și ce presupune practica de irigare nazală, veți beneficia de o introducere în Yoga și Ayurveda și veți afla mai multe despre vindecarea pranică. Cea de-a doua parte a cărții o să vă arate care este legătura între neti și exercițiile de yoga sau terapiile ayurvedice.

2. The Neti Pot for Better Health- Warren Jefferson 

neti2

    O altă carte care merită citită, este Neti pot pentru o sănătate mai bună scrisă de cercetătorul, fotograful și designerul grafic, Warren Jefferson. Autorul ne vorbește despre poluarea aerului și problemele pe care aceasta le ridică sănătății, dar și despre cazurile de alergii și sinuzite care s-au înmulțit într-un ritm alert. Tot cu ajutorul acestei cărți, vei descoperi cum un simplu neti pot, te poate învăța să tratezi durerile de cap, astmul și toate problemele respiratorii fără prea multe costuri. Cartea, se bazează pe o cercetare aprofundată și evidențiază beneficiile aduse de neti pot în viețile oamenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *