Detoxifierea – intre nevoie si trend

detoxifierea1

   Curele de detoxifiere au devenit un trend în zilele noastre. Detoxifierea este pe buzele tuturor dar puțini știu că nu trebuie să o asociem cu dieta, deoarece sunt lucruri diferite. În vreme ce dieta ar trebui să o ținem pentru a pierde câteva kg, detoxifierea se face pentru a pune pentru o perioadă metabolismul în repaus, de la tot ce înseamnă consum de energie cu digestia. Organismul nostru consumă 70-80 % din energia disponibilă pentru a metaboliza substanțele hrănitoare pe care noi i le dăm. Într-o cură de detoxifiere, energia respectivă este folosită în alte scopuri. Nu este sănătos și recomandat să privim detoxifierea ca pe un stil de viață ci mai degrabă ca pe un tratament scurt, prin care putem normaliza unele constante biologice, un fel de restart al organismului.

   La începuturile sale, detoxul se făcea de două ori pe an, primăvara și toamna, exact în momentele în care metabolismul nostru se schimbă complet. Astăzi, dacă ne propunem să facem un tratament de detoxifiere, ar fi bine să evităm pe cât posibil excesele și să nu împingem un lucru folositor la extremă, deoarece există riscul să ne facă mai mult rău decât bine. O cură sănătoasă de detoxifiere ar trebui să asigure corpului circa 500 de calorii.

   Un tratament de detoxifiere poate include diverse tehnici menite să contribuie la starea generală de bine a organismului. Spre exemplu, puteți opta pentru folosirea unui neti pot, un vas micuț utilizat pentru irigarea nazală cu soluție salină. Cum ne poate ajuta neti potul? În primul rând, ne ajută să avem o respirație mai bună, ceea ce conduce la un tonus mai bun. Scăpăm de apnee, de nas înfundat, de neplăcerile respirației greoaie, ameliorăm simptomele astmului și putem scăpa chiar și de migrene, totul doar cu ajutorul unui neti pot. Practic, în timpul unui tratament de detoxifiere, nu trebuie să fiți atent doar la ceea ce mâncați, ci și la faptul că organismul vostru primește oxigenul necesar pentru o funcționare optimă. Asta face neti pot, vă curăță căile nazale și se asigură că respirația este efectută la capacitate maximă. Dacă vreți să aflați mai multe beneficii alea utilizării acestei proceduri și mai ales, să vedeți cum se folosește, mergeți la rubrica Despre Neti Pot .

   Revenind acum la detoxifiere, vom aminti câteva beneficii ale ei, printre care echilibrarea psihică, fizică și emoțională, îmbunătățirea digestiei, a metabolismului și a circulației, dar mai ales îmbunătățirea aspectului pielii. Este foarte important să înțelegem că prin tratament de detoxifiere nu trebuie să înțelegem doar renunțarea la produsele care conțin proteină animală sau să asociem detoxifierea cu postul, pentru că pornim pe un drum greșit. Nu renunțăm la pateul de porc, pentru un pate vegetal sau la unt pentru margarină, pentru că vom ajunge să îi dăm corpului mai multe toxine decât în timpul unui regim normal. Atunci când ținem o cură de detoxifiere, este bine să consumăm multe urzici, leurdă, păpădie, ștevie, spanac, anghinare și alte plante verzi cu propietăți biologice importante.

detox2

   Indiferent de perioada anului în care alegi să faci un tratament de detoxifiere, nu uita să folosești și neti potul, pentru a te asigura că pe lângă faptul că îl scapi de toxine, corpul tău primește și oxigenul necesar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *