Durerea de cap – cum o combatem si de ce apare?

   Durerile de cap, ne pot influența echilibrul fizic și emoțional atunci când își fac simțită prezența. Cu toate că este normal să ne ferim de durere, trebuie să înțelegem că ea este cea care ne dă de înțeles că este ceva în neregulă în organism. Dar ce este durerea de cap și care sunt cauzele apariției ei?  Cauza majoră a durerii de cap, este dilatarea vaselor de sânge, dilatare care permite diverselor substanțe să se scurgă și să se infiltreze în țesuturile înconjurătoare și în creier, provocând inflamații.

durereadecap1

   Dar cum tratăm în mod natural o durere de cap și când ar trebui să ne îngrijoreze apariția ei? Printre cele mai cunoscute tratamente fără medicamente, se numără terapia prin puncte de presiune, o tehnică veche apărută în Asia acum 2000 de ani. Aceasta, presupune apăsarea cu degetele pe anumite puncte din corp, pentru a elibera stresul muscular. Poți efectua această tehnică în confortul propriei case,  important e să știi care sunt zonele pe care trebuie să insiști și cum anume trebuie să acționezi. Atunci când vă doare capul, este bine să vă palpați proeminența mușchiului temporal, localizat chiar în centrul tâmplei. Încearcați să palpați această zonă cu degetul arătător și cel mijlociu împreunate, până veți simți cum mușchiul temporal se umflă sub apăsare. Un alt punct important, este localizat în spatele urechilor, aproape de ceafă. Puteți efectua timp de două minute, câteva mișcări rotative cu degetul mare. Cel mai celebru punct de presiune în cazul unei dureri de cap este zona palmară și nu cred că există persoană care să nu fi încercat să aplice presiune pe dosul palmei.

   Un alt tratament naturist pentru durerea de cap este ceaiul. Fie că alegem un ceai de leuștean, ghimbir sau tei, toate au același scop, de a ameliora și trata migrenele și cefaleele. De asemenea, puteți încerca să folosiți câteva picături de ulei de mentă sau busuioc, pe care să-l aplicați pe tâmple, masând ușor zona.

   O altă cauză importantă în cazul durerilor de cap este oxigenarea insuficientă a organismului, motiv pentru care, atunci când răcim și ni se înfundă nasul, brusc ne trezim și cu o durere de cap. Ce putem face în acest caz? Putem alege să folosim un neti pot, un instrument folosit pentru irigarea nazală cu soluție salină. Acesta, este originar din India și folosit cu precădere în țările asiatice dar se bucură de recunoaștere și printre popoarele occidentale. Un neti pot,  ne poate scăpa atât de durerea de cap dar poate ameliora și probleme mai grave cum ar fi astmul sau bronșitele. Nu este greu de folosit, nu este scump și nu implică riscuri, fiind recomandat în special persoanelor  care își doresc un stil de viață cât mai natural, care implică un consum cât mai mic de chimicale. Dacă sunteți afectat frecvent de dureri de cap, încercați să vă curațați nasul cu soluție salină, măcar o dată pe săptămână, pentru a asigura corpului vostru o oxigenare corectă. Mai multe detalii despre cum funcționează și care sunt beneficiile aduse de folosirea unui neti pot, puteți descoperi în rubrica Despre Neti Pot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *