Ești mereu obosit? Cauze și soluții pentru o stare generală mai bună!

oboseala1

   De câte ori nu vi s-a întâmplat să auziți frecvent la serviciu sau pe stradă, oameni care se plâng de oboseală? De câte ori nu vi s-a întâmplat să vă treziți mai obosiți decât v-ați culcat? Când am devenit toți atât de obosiți și care sunt cauzele acestei stări generale de moleșeală și cum o putem trata?

   Cauzele pot fi multiple, de la orele insuficiente de somn și până la alimentația inadecvată. Cea mai frecventă cauză în cazul stărilor de oboseală este nivelul scăzut al mineralelor și vitaminelor, în special B12 și D. Totuși, înainte de a vă pune singuri un diagnostic, cereți părerea unui medic pentru că uneori, oboseala generală poate ascunde boli grave, precum cancerul. O altă cauză care contribuie la instalarea stării de oboseală este depresia. Aceasta vine la pachet cu o doză ridicată de negativism și gânduri care ne storc corpul de orice urmă de energie și duc la o stare de apatie. O soluție recomandată celor care suferă de depresie, este efectuarea exercițiilor fizice zilnice, cel puțin 30 de minute. În timpul efortului fizic, creierul nostru secretă endorfine, supranumite și moleculele fericirii, tocmai pentru faptul că ne fac mai optimiști și încrezători în forțele noastre. Tot împotriva depresiei mai puteți încerca meditația sau yoga. Dacă activitatea fizică nu dă roade, este bine să trecem la un tratament medicamentos, deoarece, netratată, depresia poate fi o boală extrem de periculoasă.

   De asemenea, trebuie să avem în vedere faptul că nu întotdeauna, starea de oboseală dispare după ce bem o cană cu cafea. Din contra, cafeaua băută în exces duce la deshidratare, astfel ca în final oboseala te va lovi ca un bumerang. Așa cum spuneam, starea de oboseală persistentă poate ascunde boli grave cu impact puternic asupra corpului, motiv pentru care este recomandat să ne facem analizele măcar o dată pe an.

   Totuși, dacă vorbim de cazuri mai fericite, când corpul nostru este sănătos dar cu toate acestea, ne simțim permanent obosiți, este posibil ca acest aspect să fie datorat apneei, o tulburare a respirației din timpul somnului, care determină sforăit zgomotos. Pentru a scăpa de sforăit, putem apela la un neti pot¸  un vas micuț, cu o formă specială, care ajută la irigarea nazală cu soluție salină. Irigarea nazală vine la pachet cu multiple beneficii, printre care și eliberarea căilor respiratorii și folosit timp îndelungat, ne poate ajuta să scăpăm de apnee și totodată de starea de oboseală produsă de aceasta.

oboseala2

   Oameni din toată lumea folosesc neti pot pentru a trata diferite afecțiuni sau doar pentru simplu fapt că îi ajută să se simtă mai bine. Puteți folosi oala nati dacă aveți sinuzită, astm, vă simțiți extenuat sau aveți diferite probleme cu respirația, în special iarna când răcelile pot da mari bătăi de cap. Despre cum folosim un neti pot și beneficiile aduse de acesta, vă invit să citiți în articolele din cadrul meniului Despre Neti Pot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *