Migrenele – cum le tratăm fără medicamente?

   Atunci când apar, migrenele vin cu un arsenal întreg de simptome și neplăceri, pregătite parcă să ne facă viața un chin. Știi ca ai o migrenă atunci când durerea ta de cap este una pulsatilă și severă, iar pe lângă aceasta, te mai confrunți și cu vărsături, greața și sensibilitate la lumină. Statistica arată că 20% dintre femei suferă de migrene spre deosebire de doar 6% , procentul bărbaților.

migrene1

   Netratată, migrena poate evolua ca și simptomatologie, ajungând la tulburări de vorbire, vedere dublă, zgomote în urechi și chiar tulburări de vedere.  Cauzele care duc la apariția acestei cumplite dureri, sunt încă necunoscute, deși specialiștii sunt de părere că este un amestec de factori de mediu și factori genetici. Totodată, este foarte important să menționăm că și alimentația deficitară și consumul excesiv de alcool, pot declanșa apariția migrenei. Odată cu înaintarea în vârstă, migrenele devin mai rare și scad în intensitate.

   Pentru a scăpa de migrenă, poți opta pentru un tratament medicamanentos sau o terapie alternativă. Cel mai cunoscut tratament naturist pentru migrenă este acupunctura și presopunctura, dar este recomandat, să fie făcute de specialiști. De asemenea, puteți alege dintr-o gamă variată de ceaiuri precum cel de ghimbir, busuioc, tei sau cimbrișor sau doar să masați tâmplele cu  uleiuri volatile, precum cel de busuioc.

migrene2

   O altă cauză majoră a migrenei, este oxigenarea insuficientă a corpului și mai ales, a creierului. O respirație deficitară, va conduce la transportarea unei cantități insuficiente de oxigen în corp, acesta manifestându-se de cele mai multe ori prin dureri severe de cap. Dacă aceasta este cauza migrenelor voastre, atunci vă spun că aveți la îndemână o soluție mai mult decât accesibilă, neti pot. Neti pot este un vas care provine din India și este folosit pentru igiena de zi cu zi a oamenilor, pentru că ajută la curățarea căilor nazale, prin irigarea cu soluție salină. Se poate folosi și în cazul alergiilor sau a astmului, fiind recomandat și de centre importante, cu nume rezonant în domeniul cercetărilor medicale.

   Atunci când te supără frecvent migrenele și vrei să optezi pentru un tratament naturist, poți folosi neti potul pentru o perioadă de șase luni. Pe parcurs vei observa că simptomele vor deveni mai puține iar durerea va scădea în intensitate. Tot ca partea a tratamentului naturist pentru migrene, poți alege ca pe lângă Jala Neti (numele procedurii de irigare nazală cu neti pot), să faci și acupunctură și să bei cât mai multă apă, pentru a te asigura că organismul este hidratat. Așa cum spuneam, respirația este foarte importantă pentru corpul nostru uman, motiv pentru care este esențial să ne asigurăm că se desfășoară la cele mai bune cote.

   Cât despre neti pot, vă pot spune că nu este o investiție foarte mare, dat fiind faptul că îl puteți folosi mult timp de la achiziționare, după cum veți citi în articolele Cum funcționează?  și  Beneficii, din cadrul meniului Despre Neti pot. Ca și concluzie, beți multe lichide, irigați-vă nasul cu neti pot, faceți mișcare și încet încet, vor dispărea și simptomele migrenei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *