Cum scăpăm de nasul înfundat și problemele de respirație ?

nas infundat1

  Poluarea, răcelile de sezon, sinuzita, alergiile, gripa și infecțiile căilor respiratorii, duc toate la un disconfort al nasului, cunoscut de noi sub numele de nas înfundat. Atunci când avem nasul înfundat, există riscul să apară și senzația de urechi înfundate, iar mai apoi, ne putem confrunta cu tulburări de auz. De asemenea, este știut faptul că simțul mirosului îl influențează pe cel al gustului, altfel spus, congestia nazală, adică nasul înfundat, poate determina și modificări ale gustului.

  Se spune că o problemă nu vine nicioadată singură, fiind foarte probabil, ca pe lângă nas înfundat să vă confruntați și cu mâncărimi nazale, modificarea și pierderea mirosului, dureri și presiune auriculară, dureri de cap și chiar tulburări de somn.  În concluzie, un nas înfundat ne poate crea multe, foarte multe probleme.

  Când trebuie să devenim îngrijorați din cauza unei congestii nazale? Ei bine, atunci când ea nu apare în urma unei răceli, a unei gripe sau a unei alergii și e pusă pe seama unor probleme mai grave, cum ar fi de exemplu, dilatarea vaselor de sânge de la nivelul nasului. Acest lucru poate fi determinat de medicamente, alcool, hipotiroidism, dependența de spray-uri decongestionante sau stres emoțional. Dacă pe lângă nas înfundat, experimentați și stări de leșin, de confuzie, dezorientare, lipsă de reacție, tuse persistentă care duce la eliminarea unei spute verzi sau maronii, respirație zgomotasă sau învinețiri ale feței, trebuie să mergeți urgent la medic, deoarece problema poate fi una gravă.

  Totuși, dacă problemele dumneavoastră nu sunt atât de grave și vă confruntați doar cu un nas înfundat, ar fi recomandat să renunțați o perioadă la spray-urile nazale și să încercați o varinată mai naturală, irigările cu soluție salină. Aceasta, este o tehnică veche, folosită de indieni nu doar în caz de probleme medicale,  ci și în igiena de zi cu zi. Pentru a efectua această procedură, ai nevoie de un neti pot, un vas micuț, cu o formă ergonomică, creat special pentru a iriga cu ușurință căile nazale. Neti potul, este de ajutor nu doar în cazul persoanelor care se confruntă des cu nasul înfundat, dar și a celor care suferă de astm, migrene și stări gripale.  Puteți alege să folosiți neti pot și în curele de detoxifiere, pentru că asigură o respirație mai bună și o oxigenare optimă a corpului.

nasinfundat2

  Pentru a prepara soluția salină și a înțelege mai bine cum funcționează acest vas neti, vă invit să citiți articolele din cadrul rubricii  Despre Neti Pot. După ce ați preparat soluția, puteți efectua procedura, o dată sau de două ori, până simțiți că senzația de nas înfundat dispare treptat. Aveți totuși grijă ca între cele două folosiri, nasul să fie uscat și curățat de resturile de apă de la folosirea anterioară. Irigarea nazală cu soluție salină, s-a dovedit a fi cel mai eficient mod de a înlocui picăturile nazale, care în fond, sunt pregătite tot pe bază de apă cu sare, dar mai au în compoziție și chimicale care pot fi dăunătoare sau pot crea dependență.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *