Sinuzita – cum o tratăm ?

sinusuri  Sinuzita, face parte din categoria bolilor care ne pot da multe bătăi de cap și netrată, duce la complicații nedorite. Ce este și cum o tratăm ? Sinuzita este inflamarea sinusurilor paranazale și apare din cauza  unor virusuri, bacterii sau chiar alergii. Cea mai frecventă formă de sinuzită este cea maxilară, care provoacă dureri în zona obrazului, dureri de dinți și migrene. În general, fie că vorbim de sinuzită frontală, etmoidală sau sfenoidală, toate implică migrene insuportabile.

Cum știm dacă suferim de sinuzită? Care sunt simptomele? În primul rând, dacă vă confruntați cu blocaje nazale, durere facială, durere de dinți, febră și mucozități dense de culoare galbenă sau verde, este foarte probabil să aveți sinuzită.

Este important să înțelegem că tratamentul pentru sinuzită se dă în funcție de tipul acesteia, acută sau cronică. Prima dintre ele se manifestă ca o infecție a tractului respirator superior și este de cele mai multe ori de natură virală. Sinuzita cronică aduce cu sine mai multe complicații și rezultă în urma altor probleme medicale, cum ar fi alergiile sau astmul. Dacă vreți să optați pentru un tratament naturist, aveți la îndemână neti potul. Acesta este un vas cu origini indiene, care este folosit pentru irigarea nasului. Pentru a afla cum îl folosiți dar și cum pregătiți soluția salină necesară irigării, vă invit să citiți articolul Cum funcționează ? din cadrul meniului Despre Neti Pot.  

Dacă sunteți o persoană adeptă a remediilor naturiste, este bine să adaugați la tratamentul sinuzitei și vasul neti. Mai multe studii efectuate la universități cu prestigiu în domeniu medical, au demonstrat că irigările nazale cu soluție salină, efectuate zilnic pe parcursul a cel puțin sașe luni, duc la o scădere vizibilă a problemelor respiratorii. Un alt remediu naturist pentru sinuzită, vine de la buncii noștri, care fierbeau apă cu sare si apoi stăteau cu capul deasupra tigăi pentru a inhala aburii.

Cu toții îl știm pe Dr. Oz, nu cred că mai are nevoie de o prezentare în detaliu. Modul său deschis de a aborda publicul și propunerile sale medicale, l-au făcut celebru în toată lumea. Ei bine, Dr Oz este cel responsabil pentru creșterea în popularitate a irigărilor nazale cu Neti Pot, după ce acesta a prezentat oala neti, la emisiunea celebrei Oprah. Tot el este cel care a venit cu o serie lungă de beneficii a utilizării acestei proceduri, printre care și ameliorarea simptomelor date de sinuzita cronică sau acută.  La finalul articolului, veți găsi filmuletul cu Dr Oz și probabil veți înțelege mai multe.

Dacă vă confruntați în mod frecvent cu sinuzita, încercați să folosiți un neti pot ca și tratament naturist. Vă puteți fixa ca și obiectiv folosirea sa zilnică timp de șase luni. În toată acestă perioadă vă puteți nota problemele și simptomele pe care sinuzita vi le-a pus de-a lungul unei zile. Veți constata că pe parcurs ce vă apropiați de finalul celor șase luni, simptomele vor fi tot mai puține sau chiar inexistente. Altfel spus, folosirea unui neti pot, reprezintă un remediu naturist pentru sinuzită și este o alternativă mai ieftină și mai sănătoasă la soluțiile oferite de marile companii farmaceutice. Ca și pacient, nu trebuie să îți mai faci griji pentru unele reacții adverse care pot apărea sau să te gândești că în urma tratamentului, vei rămâne cu unele dependențe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *